Pool Club Fýri Resort of Hemsedal

Scandinavia’s Mountain Pool Club No 1

Aktiviteter
TILBUD
Se priser & bestill

Hva gjør du i

sommer på Fýri?

Family
Sporty
Lazy
Adventure

Her finner du våre favoritter. Hva liker du?

Fýri og Hemsedal er fantastisk året rundt, men sommeren på Fýri er noe helt spesielt. Nå har vi samlet alle de beste tipsene og gullet vårt i et kart der du enkelt kan klikke deg inn for å oppdage den beste kafeen, den mest spektakulære toppturen, det vakreste fossefallet, den beste burgeren og de mest adrenalinfylte sykkelstiene. Scroller du litt til, så finner du våre beste hotellpakker og sommertilbud. Så værsågod! Velkommen til sommeren her hos oss på Fýri, her hvor én dag på ingen måte er tilstrekkelig. Hva har du lyst til å gjøre?

Mat & Drikke

Mange synes det viktigste i ferien er å være sammen, andre er mest opptatt av mat og drikke. Vi vil si at kombinasjonen av de to er nøyaktig det en middag på vår egen Liv Bistro handler om. Eller når dere sitter på en benk, prater om alt og ingenting og nyter verdens beste kanelbolle. Uansett om det handler om en luksusmiddag med storslagen utsikt eller den lille gode bollen i livet, smaker det meste best når vi er sammen.

1. Liv Bistro

Uansett hvordan du disponerer dagen din, er det garantert her du avslutter den. Rettene er familiære, akkurat som stemningen. Bestill pizza, pasta, østers, lam og del rundt bordet, men glem ikke å legge ned gaffelen en gang iblant for å nyte den fantastiske utsikten over fjellet og dalen.

2. ROA Matbar

Når du føler deg leken og litt sulten er det til matbaren ROA du ska gå.
Her stiller du sulten med en øl og taco eller et glass rödvin og beef tartar, spiller litt biljard eller skyter en puck over det blanke shufflebordet.

3. Elmas Handel

It’s a done bun deal! Hvor langt er du villig til å gå for den perfekte kanelbollen? Om 10 minutter høres ok ut, er det bare å rusle ned til Elmas Handel i sentrum og
kjøpe en.

4. Arti Kafé

Ta deg en tur gjennom sentrum og slå deg ned på Arti Kafés uteservering, nyt en god lunsj med nybakt brød og de vakre omgivelsene ved Hemsedal Beach. En perle der maten er like genuin som personalet.

5. Ulsøkstølen

Kom for å hilse på kattene og kaninene på Ulsøkstølens sommergård. En koselig liten utflukt for hele familien. På gårdens kafé serveres sprø vafler og tradisjonell rømmegrøt. Om vinteren går vi i personalet hit på ski for å spise rømmegrøt.

6. Skarsnuten Hotel

Når noe er bra vil vi løfte det fram, også om det tilfeldigvis er konkurrenten vår.
På Skarsnuten Hotel serveres både gode lunsjretter og middager, men aller mest nyter vi panoramautsikten over hele Hemsedal.

7. Harahorn

Maten var verdt innsatsen, kommer du til å si etterpå. Men før du kommer til den innsikten, venter en bratt klatring med bilen og tanker som: ”Hvor er jeg egetlig på vei?”. Men vel framme, 1100 meter over havet, i et uberørt fjellandskap med gammel arkitektur og uslåelig utsikt hvor du enn snur deg, spiller det nesten ingen rolle om du bestiller lunsj eller middag, for maten kommer til å være verdt innsatsen, som sagt.

8. Tapas Club

Uansett om det er en solfylt kveld eller våt sommerdag, er det alltid hyggelig å slå seg ned i Tapas Clubs store og herlige lounge midt i sentrum.
Her lages tapas med inspirasjon fra Middelhavet, Marokko og Portugal. Gazpachoen og cocktailene er et must!

Aktiviteter

Klart det finnes rom for late dager på Fýri, men du kommer ikke til å få det kjedelig her om det er aktiviteter du er ute etter. Lite er vel bedre enn å få oppdage, oppleve og gjøre det sammen? Spør du oss, burde hver ferie inneholde en stor dose aktiviteter. Så flaks at Fýri og Hemsedal er så skarpe på akkurat det! Les videre for å få inspirasjon til alt det morsomme du kan finne på her!

1. In-house aktiviteter

Let’s play

Før du forsvinner ut må du passe på ikke å gå glipp av alle de morsomme aktivitetene vi har her på huset. Hvorfor ikke utfordre partneren din, svigermor eller barna til en bordtenniskamp? Eller er biljard mer din greie? Kanskje har du et ukjent talent for shuffleboard? Hos oss trenger du ikke velge!

2. Flåm Zipline

The new way of flying

Nordens lengste zipline! Fly over tretoppene, ta inn naturen fra et annet perspektiv og nyt sommeren mens du svever over Flåm Valley i opptil 100km/h.

3. Flåmsbana

Verdens vakreste togreise

Fra tidlig morgen til sen kveld kjører de to togene den 20 kilometer lange Flåmsbana, med spektakulær utsikt over mektige fjell og brusende fossefall.
En uforglemmelig opplevelse og et must!

4. Rafting Dagali

Row, row, row your boat

Kombiner rafting og flott natur fra en stor gummibåt i Numedalslågen, en av Europas beste raftingelver, bare 30 minutter med bil fra Geilo.
Som en attraksjon i en fornøyelsespark, bare på ordentlig!

4. Høyt og lavt

Høyt, lavt eller midt i mellom?

Har du allerede rukket å bestige fjelltoppene og gått de fleste stiene, er det kanskje tid for å klatre i trær? I Høyt og lavt klatrepark finnes det klatreløyper og ziplines for hele familien.

5. Stisykling

Hvor bra klarer du å styre?

Om du aldri har testet, men alltid har hatt lyst til å prøve stisykling, kan du nå bli med på kurs for å bli nærmest en ekspert. Har du stisyklet tidligere, men føler deg litt lost i Hemsedal, kan du i stedet booke en guide som kan hjelpe deg med å optimalisere en fantastisk fjellopplevelse.

Bad & Fossefall

Strand, basseng og ja, egentlig vann i alle slags former. Dette fantastiske naturelementet kan være grunnen til at hotellfamilien vår en gang i tiden startet nede på Ystad Saltsjöbad i Sverige. Vår Pool Club med utsikt over fjellene er Fýris store stolthet, men Hemsedal byr på alt fra sin egen strand til turkise fossefall for de badeglade.

1. Fyri Pool Club

Det beste av to verdener

Vår helt egne pool club, din belønning etter dagens aktiviteter. Sleng deg ned i en solseng, ta en dupp i utendørsbassenget (36 grader), nyt musikken, drinken og det beste – det fantastiske fjellandskapet.

2. Hemsedal Beach

It’s a beach day

Den perfekte destinasjonen for en deilig sommerdag på stranden. La barna herje i lekeparken mens du veksler mellom sol og bad. Når du er blitt mett på sola (om det er mulig?) kan du starte en beachvolley-turnering med de andre.

3. Tropicana Badeland

Megaslides-bonzana!

Skulle det mot alle odds regne en dag i sommer, besøk et av Norges største badeland: Tropicana! Tar du ikke sjansen på å kjøre innendørssklia på 106 meter kan du i stedet duppe i takt i bassenget bår bølgemaskinen setter i gang. For de aller minste finnes et jungelland med en vanndybde 35 cm.

4. Fekjanåenefossen

Naturligt badeland!

Et utrolig vakkert fossefall som ender i en liten kulp med turkis krystallklart vann. Det kan hende du må lete litt for å finne fram, men det er det verdt! For når du kommer dit har du et et eget naturlig badeland helt for deg selv!

Shopping & Butikker

For mange er ferien kanskje ikke komplett uten litt shopping. Kanskje trenger du nytt utstyr eller klær til alle dine kommende fjelleventyr, kanskje vil du bare finne noen fine gaver å ta med hjem, eller så kan det hende du leter etter det perfekte badetøyet for en deilig dag i Fýri Pool Club. Uansett hva du er ute etter kan vi bidra med noen tips.

1. Ravn

Trivelig shopping

Er du i shoppinghumør kan du finne Hemsedals koseligte butikk, Ravn, bare 10 minutter unna. Butikken har interiør til hjemmet, klær til deg og gaver til de der hjemme.

2. M.O.H

For fjellelskere

Du som skal opp på fjellet bør ta en tur innom denne butikken før avreise. Her finner du alt og litt til av det du trenger til fjell- og sykkelturen, samt til klatring.

3. Fýri Shop

Glemt noe?

Gå ikke glem av vår egne butikk! Kom du hit for å gå tur, men fikk øynene opp for Pool Club? No worries, i butikken vår i lobbyen finner du både badetøy og annet som man lett kan glemme å pakke med seg.

Ut på tur (aldri sur)

Frisk luft, uslåelig vakker natur og mosjon. Vandring i fjellet kan være den perfekte sommeraktiviteten (særlig om den også inkluderer en dukkert). Så flaks da at Hemsedal ligger i den mest fantastiske fjellverden man kan tenke seg, at området byr på turer i varierte omgivelser i alle vanskelighetsgrader. Her tipser vi om noen av våre favoritter og du finner alle på kartet.

1. Gjetieberget

1,5 km, ca 2h.

Lett tur på fin sti. Fra toppen er det fin utsikt innover dalen og mot Hydnefossen, Veslehødn, Storehødn og Totten. Bygningene på museet var før gården Øvre Løkji og viser hvordan et gårdsbruk i Hemsedal så ut på 1700 og 1800 tallet. Veldig fin utsikt over Hemsedal på toppen! Passer for hele familien, men også de spreke som ønsker en kjapp tur med fin utsikt.

2. Steget

1,9 km, 2h

Fin tur gjennom skogen som passer for alle. Steget ligger på toppen av den vakre Haugsbekken. Flott utsikt over fjellene på sydsiden av dalen, over hele skisenterområdet og gardsgrenda Kyrkjebøen.

3. Totten

2,2 km, 2,5h

En flott tur som passer for alle! Fin utsikt over hele dalen og fjellheimen på toppen. Turen kan kombineres med natursti (ca 1 km) som går i flatt terreng ved toppstasjonområdet. Når stolheisen er i drift er det cafè der!

4. Harahødn

3,1 km, 3h

Veldig fin tur med utsikt i alle retninger. Litt steinete terreng på den øvre delen opp til toppen, men spennende rygg å gå etter. For de som ikke tar hele turen opp til toppen er Putnaklanten som ligger ca halvveis fin å stoppe ved.

5. Røggjin

2 km, 2,5h

En flott tur i høyfjellsterreng med flott utsikt på toppen i alle retninger. Følg tydelig blåmerket sti opp til snaufjellet. Litt ovenfor en hytte deler stien seg, bratt rute rett fram og lettere rute til høyre.

6. Kyrkjebønnese

5,3 km, 5h

Krevende tur som har en stigning på 900 m. Man kan tro at man er på toppen når man når toppen av fjellet. Men selve toppen ligger bak første. Terrenget er skog, men når man nærmer seg toppen går det over til stein.

7. Storhøvda

1,7 km, 2h

Koselig tur som passer for alle gjennom skog til toppen Storhøvda. Fantastisk utsikt over Lykkja og Skogshødn på toppen! Denne turen kan med fordel kombineres med en tur til Hydnefossen eller til Veslehødn. Fossen har et loddrett fall på 140 m.

Trening & Sport

Synes du også at den perfekte ferien er den som kombinerer hvile og avkobling med trening, puls og svette? Da har du kommet til rett sted! Er det noe Fýri og Hemsedal har å tilby, så er det fantastiske treningsmuligheter i alle varianter, både ute og inne. Her gir vi tips om de vakreste løpeturene og den tøffeste bakketreningen, men også om treningfasilitetene innendørs om du mot formodning skulle ha behov for en pause fra fjelluften.

1. Fýri Resort Gym

Fyris egne treningsfasiliteter, eksklusivt for hotellgjestene våre. Her finner du alt du kan behøve av tredemøller, crosstrainer, kettlebells, kryssdrag og vekter.

2. Ta deg en løpetur

Den på mange måter ultimate treningsformen gir deg både mosjon og frisk luft i vakre omgivelser. Hvor langt løper du? Fortell det til oss, så kan vi vise deg de beste rutene våre på kartet.

3. Helselaben

Helselaben ligger midt i sentrum og er et kombinert treningssenter og klinikk. Her kan du booke både PT og være med på gruppetimer.

Utflukter & Kultur

Å oppleve nye ting, finne helt egne jordbærsteder, bli overrasket og lære noe nytt. Hemsedal og omegn er full av steder å oppdage. Se for deg fire dager her hos oss. En dag i bassengene, fjellturer den neste dagen, rusle rundt i byen på dag tre, og kanskje tar du med en liten piknikkurv og besøker den best bevarte middelalderstavkirken den fjerde dagen? Om du liker utflukter kan dagene for eksempel se ut som dette.

1. Kistefos-Museet

Ta steget inn i industriens, kunstens, arkitekturens og skulpturenes verden på Kistefos-Museet, drøyt to timer fra Fýri. Parken er med på New York Times liste ”52 Places to Go in 2020” og er blant annet kjent for signaturbygget “The Twist”, som er et galleri, en bro og en skulptur i seg selv. En opplevelse!

2. Stegastein utsiktspunkt

Ta med termos og matpakke og nyt panoramautsikten 650 meter over Aurlandsfjorden. Bygget som henger 30 meter ut fra fjellsiden er kanskje ikke noe for de med mest høydeskrekk, men er garantert en spektakulær opplevelse. Veien dit går dessuten gjennom verdens lengste veitunnel: Lærdalstunnelen på hele 24,5 km!

3. Borgunds stavkirke

Stavkirkene er ikke bare imponerende bygg i seg selv, de anses også å være blant de viktigste representantene for europeisk middelalderkultur i tre. En knapp time fra Fýri, i Lærdal, ligger Borugns stavkirke. Den er regnet som den best bevarte middelalderstavkirken.

4. Hydalshjallen

Hydalshjallen kan sier å være en skjult perle i Hemsedal, med en fantastisk utsikt over Hydalen. Hit går det ingen merkede stier, men tar du en nærmere kikk på kartet vårt vil du nok finne frem. En lett og fin tur som passer de fleste.

EN FJELLDRØM MED EKSTRA AV ALT

Pool Club, lekker mat og et magisk fjellandskap

Late morgenstunder i to meter brede senger, lange frokoster med fjellutsikt og deilig avkobling i pool cluben. Dagene fylles fort med aktiviteter. Her finner man noe for alle, både for deg som er adrenalintørst klatrer, naturelskende vandrer og mountainbikefrelst syklist, og for deg son bare lengter etter å få bade i et fossefall. Få mest mulig ut av ferien med lange lyse sommerkvelder, smakfulle middager i godt selskap og kanskje litt biljard, bordtennis eller shuffleboard. Den perfekte sommerferien finner du på Fýri Resort. Vi sees snart!

 • Pool Club med basseng inne og ute

 • Stort utvalg av aktiviteter

 • Spennende restauranter

Vår Sommer Concierge er klar!

Vil du skreddersy reisen din, kanskje blir værende ekstra lenge eller kombinere ulike pakketilbud? Da kan du få hjelp hos vår ferie-ESS.

Spørr vår Sommer Concierge!

Vil du skreddersy reisen din, knaskje bli værende ekstra lenge eller kombinere ulike pakketilud? Kanskje feirer du noe helt spesielt som krever litt ekstra planlegging? Uansett hva du trenger, så kan ferie-ESS hjelpe deg med å skreddersy ferien slik at den blir akkurat som du vil ha den.

Fýri Resort tilbyr

 • Nærmeste bad0 km

 • Nærmeste sentrum15 min

 • Pool2 st
 • Nærmeste foss6,7 km (Rjukandefoss)

 • Nærmeste fjelltopp705m (Tindentoppen)
 • Bar2 st
 • Restaurant2 st

 • Gym Ja

 • Shuffleboard2 st

 • Biljardbord 1 st

 • Bordtennisbord 2 st

Deals & pakketilbud

Sunset Pool Club fra kr 3095,- pr. rom
For deg som vil oppleve Fýri Pool Club i prime time!

Les mer & bestill!