Padel

SPILL PADEL PÅ FÝRI RESORT

Padel

SPILL PADEL PÅ FÝRI RESORT

Padel

Priser & reservasjoner

Padel er i dag en av verdens raskest voksende idretter og kan beskrives som en blanding av tennis og squash. En runde padel er gøy for alle, det er høyt tempo og fungerer like bra å spille for nybegynnere som mer erfarne. Klar for å utfordre vennene dine?

Vi vil snart introdusere vårt nye padelområde så Stay tuned!

Reserver din bane

Vi tilbyr tre baner og anbefaler å booke i god tid om du ønsker å reservere bane. Banene våre er utendørs, så vi kan ikke garantere bra vær til enhver tid.
Er været til hindring for å kunne bruke banen vil bookingen bli refundert.
For booking henvend deg i Spors Club eller i vår resepsjon på Fýri, alternativ finnes vi alltid vi på Matchi (app).

I Sports Club kan du spille padel hver dag mellom kl. 08.00 og 20.00

Bestill padelbane fra 16. juni.

Vil du spille padel uten å overnatte?

Klar for en runde med padel, men ønsker å sove hjemme i egen seng?
Ikke noe problem, men husk å booke i god tid da våre overnattingsgjester vil ha prioritet til visse tider.

Trenger du å leie rekkert?

Vi har padelrekkerter til utleie og padel baller til kjøp i Sports Club.
I Sport Shop kan du også kjøpe din egen rekkert eller padeloutfit.

Prices

Overnatting på Fyri:
60 min: 200 kr.
3 baller: 65 kr.
Hylleleie: 40 kr.

Eksterne gjester
60 min: 400 kr.
3 baller: 65 kr.
Hylleleie: 40 kr.

Regler

The Rackets

En Padel-rekkert er litt ulik den som brukes i tennis og squash. Padel-rekkerter består ikke av strenger, men er laget av et komposittmateriale hvor trefflaten er perforert. Siden denne typen rekkert ikke har strenger, så vil ikke balle få samme kraft i møte med rekkerten sammenlignet med tennis.

The Shoes

Padel-sko er i utgangspunktet det samme som tennissko.
Viktige egenskaper for disse er at de har et mønster for godt grep og gir litt ekstra støtte til anklene.

The balls

Padelballen er i utgangspunktet den samme som en tennisball, men litt mykere og litt mindre. Det er regler for hvor hardt presset skal være, men spiller du på amatørnivå fungerer en vanlig tennisball like bra.

But who’s counting anyway?

Poeng i Padel fås på samme måte som i tennis. Her spiller man best av 3 eller 5 sett og i hvert sett må du vinne 6 game. I et game telles poeng som følger: 0/15/30/40, game. Hvis poengsummen er 40-40, må du vinne med 2 poeng for at gamet skal avgjøres. Set vinnes av laget som først får 6 game. Hvis poengsummen derimot er 5-5 i set, spiller du til 7 seirende game. Hvis stillingen er 6-6, spilles en avgjørende kamp, kalt tiebreak. Tiebreak spilles først til 7 poeng seier, hvor du også må vinne med minst 2 poeng.

The glass walls

Glassveggene er en viktig del av spillet, men det finnes regler for hvordan de skal brukes. Når man skal ta imot en ball så kan man la den styres opp i glassveggen etter at den har truffet bakken, ballen er da fortsatt i spill. Man kan også bruke sin egen glassvegg for å slå tilbake ballen på motsatt banehalvdel. Gitteret er kun tillatt å bruke sprette ballen på når du mottar en ball. Ballende er da fortsatt i spill hvis den første spretter i bakken og deretter opp på gitteret (dette gjelder ikke serven). På sin banehalvdel får man kun bruke glassveggene, om man slår ballen i gitteret er ballen ute. Hvis ballen går direkte i motstanderens gitter eller glass, altså uten å sprette i bakken først, så regnes ballen som ute.

Serve

Reglene for å serve i padel er annerledes sammenlignet med tennis. En serve i padel må alltid slås underarm og må slås i, eller under midjehøyde. I stedet for å kaste ballen opp, som du gjør i tennis, må du i padel sprette ballen i bakken. Serven starter bak serveruten på serverens banehalvdel og mellom senterlinjen og sideveggen. Serven må gå diagonalt og sprette i motstanderens motsatte serverute. Serven er også gyldig hvis den spretter opp i motstanderens glassvegg, men ikke hvis den spretter opp i motstanderens gitter. Akkurat som i tennis har du en første serv og en andre serv, det vil si at hvis du mislykkes på første serve, har du en ny sjanse. Hvis du bommer på andre serven er det en dobbel feil og poenget går til motstanderen. Hvis ballen på serven berører nettet er serven ugyldig og det må serves på nytt.

Come again?

  • På vanlig bane (10×20 m) spiller du normalt 2 mot 2 spillere
  • Poengene telles likt som i tennis. 15/30/40/game.
  • Strekene på banen brukes kun under serve
  • Serven starter spillet og slås fra høyre banehalvdel og må treffe den motsatte serveruten på den andre banehalvdelen.
  • Spillet startet med underarmsserve og ballen må sprette en gang i bakken før den kan spilles videre fra motspiller eller treffe veggen.
  • Hver spiller har to forsøk på serven
  • Hvis ballen går direkte inn i motstanderens vegg, regnes den som ute. Før ballen berører motstanderens vegg, må den sprette på bakken.
  • Du kan spille volley (ikke på serve), halvvolley eller la ballen sprette på glass-/gitterveggen.
  • Du kan også slå ballen på din egen glassvegg for å få den over til motstanderens banehalvdel, men ikke i gitteret
  • Når ballen spretter to ganger på motstanderens banehalvdel, får ditt lag poeng

Kontakt oss!

Ring eller send e-post

Har du spørsmål før du ønsker å bestille? Ta kontakt på telefon eller e-post så hjelper vi deg!