COVID-19 – Viktig oppdatering

Sist oppdatert: 17. mars 2021, 13:09


Fýri stengt 21. mars til 2. juni
Under myndighetenes pressekonferanse på mandag 15. mars ble det presentert en rekke tiltak for å slå ned smittespredningen av Covid-19 i de kommunene som tilhører Viken. Vi retter oss naturligvis etter alle disse viktige tiltakene, og vår prioritet har vært og kommer alltid til å være din og vår sikkerhet. Vi har derfor dessverre besluttet å stenge Fýri fra 21. mars frem til 2. juni. Vi er veldig lei oss for at vi har måttet ta denne kjedelige beslutningen, men vi tror at det er det klokeste med tanke på situasjonen.

Samtidig ser vi lyst på fremtiden. Vi ser frem til en herlig sommer med alt det Hemsedals vakre fjellverden kan tilby. Håper vi sees da!


På grunn av omstendighetene rundt COVID-19 og retningslinjene fra Folkehelseinstituttet, har vi valgt å endre våre rutiner samt implementere med noen nye regler for at våre gjester skal føle seg trygge hos oss på Fyri.

Våre ansatte har fått grundig opplæring i hvordan vi skal håndtere situasjonen, vi følger selvfølgelig føringene fra regjeringa. På denne siden vil du finne oppdatert informasjon rundt nåværende situasjon samt svar på ofte stilte spørsmål.

Spørsmål om hva vi gjør for å hindre spredning av viruset, avbestillingsregler, re-booking, åpningstider og regler for restaurantbesøk ect.
Hvis du har noen spørsmål tvil ikke med å ta kontakt, vi anbefaler også å holde seg oppdatert om COVID-19 på Folkehelseinstituttet.

I følge de siste direktivene fra regjeringen Regjeringen får hotell og restauranter ikke servere alkohol.

Du som reiser til Norge fra andre land har selv ansvaret for å oppdatere deg på gjeldende restriksjoner og regler vedrørende Covid-19. Disse oppdateres fortløpende på Folkehelseinstituttets nettsider.

Hygiene
Hva gjør teamet på Fyri?
Når skal du unngå besøke Fyri?
Offentlige samlinger
Hvordan endrer jeg en booking?
Restauranten
Spa og Pool Club
Avbestilling/Ombooking
Kontakt oss

Er dere åpen?” Er et spørsmål vi får fra mange av dere, og svaret er JA.

Våre dører er åpne, vi følger nøye med på utviklingen av Covid-19 og tilpasser oss kontinuerlig anbefalingene fra offentlige etater. De nye retningslinjene om maks antall på 5 personer gjelder private sammenkomster i leide eller lånte lokaler og ikke på et hotell hvor der fins personal, profesjonell håndtering og registrering. På samme måte gjelder retningslinjene om å ikke ha mer enn 5 gjester i tillegg til husstandsmedlemmer kun private hjem eller hytter og ikke hotell.

Munnbind

Hemsedal kommune har, for alles sikkerhet, valgt å innføre krav til munnbind. På Fýri følger vi selvfølgelig denne nye retningslinjen og vil gjøre deg oppmerksom på hva som gjelder før besøket ditt. Selvfølgelig har vi munnbind å tilby her på hotellet.

Plikt til bruk av munnbind
Når det ikke er mulig å holde minst en meters avstand, ut over kortvarige passeringer til andre enn husstandsmedlemmer, skal det brukes munnbind innendørs i butikker, på serveringssteder, i tro- og livssynsbaserte lokaler, i andre typer fellesområder innendørs, i lokaler for kultur-, sport-, og fritidsaktiviteter. Plikten til å bruke munnbind gjelder tilsvarende for ansatte på steder hvor det ikke er mulig å holde minst en meters avstand fra besøkende. Munnbind skal tas på før en går inn på ovennevnte steder.

For kollektivreisende, i buss, taxi, skibuss og skolebuss gjelder det samme.

Plikten til bruk av munnbind gjelder ikke de som utøver fysisk aktivitet, for barn under 12 år, eller for de som av medisinske grunner eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind. Folkehelseinstituttets anbefalinger om bruk av munnbind gjelder tilsvarende.

Hygiene

Hva skal Fýri gjøre for å hindre smitte av viruset?

Sikkerheten til våre gjester og vår stab er prioritet nr 1, derfor følger vi retningslinjene til FHI nøye.

Allerede på et tidlig stadie bestemte vi oss for å implementere våre nye vaskerutiner. Alle kontaktflater ble desinfisert flere ganger om dagen. Det blir bordservering også i barområdene. Vi har redusert kapasitetet i restauranten for å opprettholde minst en meter mellom hvert bord. Vi har i våre hotellrom tatt bort alle pynteputer og tepper.

Det er viktig at du er frisk når du bor hos oss, like viktig som at vi har en frisk stab. Dersom du har noen symptomer ber vi deg vennlig om å bli hjemme. Dette gjelder både gjester og ansatte.

Hva gjør teamet på Fyri?

Vi har plassert ut håndsprit I alle avdelinger på hotellet, dette blir brukt jevnlig av ansatte vel som gjestene, Vi er svært nøye når det kommer til personalets helse, de får ikke komme på jobb dersom de viser et snev av symptomer.

Når skal du unngå besøke Fyri?

Vi håper du tar samme forhåndsregler som oss:

 • Hvis du har reist I risiko-områder for smitte, vennligst følg henvisninger fra FHI.no. Oppdatert liste med utsatte områder finner du her.
 • Ikke kom som gjest dersom du har vært i kontakt med noen som har testet positivt på COVID-19.
 • Bli hjemme dersom du ikke føler deg bra eller med symptomer som hoste, feber og andre influensasymptomer.
 • Vask hender ofte med såpe og varmt vann i minst 30 sekunder. Suppler med håndsprit.
 • Ungå ta deg I ansiktet.
 • Ikke håndhils.
 • Unngå store forsamlinger.
 • Bli hjemme dersom du er syk.
 • Eldre og kronisk syke, hold avstand, be andre gjøre det samme.
 • Host og nys i albuen eller bruk papir.

Sammen lager vi et sikkert miljø for alle.

Offentlige samlinger

Som et resultat av at regjeringa forbyr forsamlinger på mer en 50 personer har vi tatt følgende standpunkt.

Er det mulig å holde et møte eller en konferanse på Fyri?

 • Møter og konferanser er lov i våre konferanselokaler så lenge disse er lukket og ikke tilgjengelige for utenforstående.
 • Vi har per i dag bestemmt oss for år redusere antall tillate personer i konferanselokaler med 50% så hvis det i utgangspunktet var plass til 80 er det nå tillatt med 40.
 • Alle andre retningslinjer som gjelder for gjester, gjelder også naturligvis på møter og konferanser.

Hvordan endrer jeg en booking?

Vi ønsker at du flytter bookingen i stede for å avbestille, send oss gjerne en e-post på reservation@fyriresort.com så skal vi finne en løsning sammen.

Restauranten

I følge de siste direktivene fra regjeringen Regjeringen får hotell og restauranter ikke servere alkohol. Vi her på Fyri har siden starten hatt som mål å redusere risikoen for smittespredning og et sikkert miljø er vår aller høyeste prioritet.
Vi holder åpent som vanlig og vår barsjef har laget en ny drikkemeny også for deg som ikke spiser mat med et stort utvalg av alkoholfrie viner, mocktails og øl!

Er det trygt å spise hos oss?

Ja, vi følger naturligvis alle regler og rettningslinjene fra FHI.

Forhåndsregler som vi har er:

 • Vi har redusert mengden bord i våre restauranter – både utendørs og innendørs. Vi har håndsprit tilgjengelig flere steder i restaurantene, som personalet bruker regelmessig, og vi anbefaler at du gjør det samme.
 • Alle våre utvidede rengjøringsrutiner gjelder også selvfølgelig på restaurantene.

Spa og Pool Club

Vår Pool Club er midlertidig stengt på grunn av de nye retningslinjene.

Avbestilling/Ombooking

Mange har for øyeblikket spørsmål om vilkår for kansellering/ ombooking, og vi mottar mange e-post om nettopp dette. Dessverre kan vi ikke svare på disse spørsmålene så raskt som vi ønsker, så vi har samlet noen av de vanligste spørsmålene her.

Fritidsgjester
Hvor nær ankomst kan jeg booke om oppholdet mitt?

Du kan ombooke oppholdet ditt gratis frem til 24h før ankomst.

Kontakt oss via e-mail: reservation@fyriresort.com Send oss reservasjonsnummeret for. Det gjør ting mye lettere for oss og for deg.

Hva gjelder for Julegaven?
Julegavene kan bookes om gratis i gyldighetsperioden, forutsatt at de bookes om minst 24 timer før ankomst. Hvis folkehelseinstituttet strammer inn restriksjonene for denne perioden, slik at du ikke har lov til å besøke oss forlenges perioden du kan booke in oppholdet med tilsvarende tid.

Hva om jeg har en reservasjon og hotellet må stenge igjen?
Vi vil prøve å holde åpent så lenge vi kan, mens vi til enhver tid følger retningslinjene fra myndighetene. Hvis hotellet eller restaurantene våre må stenge et par uker eller måneder, vil vi hjelpe deg med å booke om oppholdet ditt.

Vi er veldig optimistiske og håper ikke vi havner i denne situasjonen igjen. Men om det skjer, vær så vennlig å vær tålmodig med oss i tiden det tar å svare på e- postene dine. Vi forventer at mange kontakter oss, og det kan ta litt tid å finne den rette løsningen for hver enkelt gjest.

Forretningsgjester
Hva om jeg har bestilt et møte etter en konferanse?

For virksomheter som har bestilt en konferanse eller et møte hos oss, gjelder vår vanlige policy for avbestilling.

Forretningsgjestene våre er ekstremt viktige for oss akkurat nå, og det vil glede oss stort dersom dere bestiller høstkonferanser hos oss. Vi er naturlig nok klare til å gi deg en ekstra god avtale!

Vi vil gjøre vårt for å sikre at du føler deg trygg og fleksibel når det gjelder avbestillingsregler. Send en e-post til reservation@fyriresort.com så informerer vi deg mer.

Kontakt oss

(med litt tålmodighet)

Mange gjester kontakter oss nå, og vi håper du forstår at det kan ta litt lenger tid å komme tilbake til deg.

Om du har spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss. Vi anbefaler også at du holder deg oppdatert om COVID-19- situasjonen i Norge via www.fhi.no.

E-post: reservation@fyriresort.com
Telefon: +47 31 00 15 60